Društvo žena Novigrad Podravski

Prema nekim pisanim dokumentima organizacija žena u Novigradu Podravskom datira iz davne 1945. godine. Naše društvo obnovljeno je 2006. godine i od tada djeluje u ovom sastavu. Društvo broji 30-tak članica.

Sadašnji rad društva se razlikuje od prijašnjeg rada društva jer su nekad članice pripremale zabave, posuđivale suđe i na taj način su se financirale. Nakon dobrog financijskog poslovanja priuštile su si izlet ili odlazak u kazalište i sl.
Danas se društvo financira iz proračuna i zato smo zahvalni našoj Općini Novigrad Podravski za donirana sredstva.
Društvo se bavi humanitarnim radom. Osim humanitarnog rada nosioci smo kulturnih događaja u mjestu. Svake godine posjećujemo starije i bolesne članice društva. Nekoliko uspješnih nastupa društvo je imalo na Picokijadi u Đurđevcu na izložbi kolača.
Naša najznačajnija manifestacija su Dani medenjaka u Novigradu Podravskom koja se održava svake godine u 6. mjesecu. Na toj manifestaciji družimo se s ostalim udrugama žena na nivou Koprivničko-križevačke županije. Uz pomoć sponzora prezentiramo med i proizvode od meda.
Na nivou općine dobro surađujemo s ostalim udrugama, dobra je suradnja i s Crvenim križom, a ta suradnja je posebno došla do izražaja za vrijeme rata jer su zajedničkim snagama zbrinjavali 200-tinjak prognanika.

Ostale članke vezane uz Društvo žena možete vidjeti ovdje.

esavjetovanja2

lok2

javnanabava

javnipozivi

otpad

facebook

fotogalerija

videogalerija

novogradec

monografija

korisnilinkovi

lag

Novogradec 56 za web Page 01

NPnekadisad

Kalendar Opine Novigrad za 2017 za web Page 01

finoteka

transparentna

 VKI LOGO1

© 2016 Općina Novigrad Podravski. Sva prava pridržana. Design by Georg