KONTAKTIRAJTE NAS OVDJE.

Aktivnosti u vrtiću u novoj ped. godini

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

18.11.2014. s djecom smo obilježili Dan sjećanja na Vukovar uz pričanja odgajateljica, crtanje golubice i paljenje lampaša ispred vrtića. 

  

POSJET ČLANOVA SDP-a

Članovi Novigradskog ogranka SDP-a razveselili su djecu poklonivši im vrijedne slikovnice. Gospoda Žganec i Ištvan čitali priče su priče djeci koja su ih pažljivo slušala, a nakon toga listala nove slikovnice. Zahvaljujemo na novim slikovnicama, a također i gđi Kramarić na darovanim ormarima za naše potrebe.

  

KASNA JESEN

Djecu vesele igre mašte te su iz bundeva radili vesela strašila. Lijepo sunčano jesenje vrijeme i šuštavo lišće razveselilo je djecu i zvalo ih na igru što su oni dobro iskoristili.


DAN JABUKA

Za Dan jabuka posjetili smo obitelj Miklošić koja nas je lijepo ugostila u svom domu.

 

DAN KRUHA

14.10. obilježili smo Dane kruha i zahvalnost na svim plodovima Zemlje. Nakon mnogo raznih aktivnosti i upoznavanja s putom od zrna do kruha djeca starije skupine bila su na blagoslovu kruha u crkvi. Nakon blagoslova djeca su izvela kraći program ispred crkve.

 

MEDVENI DAN

11.10. nekoliko djece nas je predstavilo svojim programom u Đurđevcu na Medvenom danu. Nastup djece bio je vrlo zanimljiv i uspješan.

DRUŽENJE S RODITELJIMA

09.10. organizirano je druženje roditelja i djece u goricama kod obitelji Radotić koji su nas lijepo ugostili. Tate su ispekli kestene, a djeca i roditelji su uživali u prekrasnom jesenskom danu. U sumrak djeca su otpjevala nekoliko pjesmica i otplesala plesova.

 

DAN STARIJIH OSOBA

01. 10. povodom Dana starijih osoba djeca starije skupine „Srčeka" posjetili su ustanovu za starije osobe obitelji Baljak. Djeca su se druživala i razgovarala sa starijim osobamate im crtala i pjevala. 

 

DAN KRETANJA

U sklopu tjedna kretanja ugostili smo i biciklistički klub iz Đurđevca. Biciklisti su nam pričali i demonstrirali svoj sport, a nakon toga zajedno s djecom provozali po školskom igralištu. 

 

IZLET

16.09. povodom tjedna kretanja organizirali smo izlet. U kinu „Velebit" pogledali smo animirani film 3D „Štrumpfovi". Nakon kina posjetili smo „Sunčano selo" u Jagnjedovcu gdje smo ručali i igrali se uz razgledavanje različitih etnografskih izložaka.

OLIMPIJSKI DAN

Održan je 10.09. U goste smo pozvali našu mještanku članicu rukometaškog kluba „Podravka Vegeta" Saru Šenvald. Ona je djeci pričala o svom sportu te pokazala djeci neke elemente rukometa. Djeca su bila oduševljena. Nakon toga poigrali smo se raznih takmičarskih igri te izrađivali simbol olimpizma - bijele majice i medalje.

 

RADIONICA

09.09.2014. gđa Ivana Kranželić održala je radionicu pod nazivom „Čemu služe stvari". Nakon čitanja stihova i razgovora djeca su ilustrirala najljepše stihove. 

 

ŠKOLICA

Predškolce veseli kutić „Školica" i tu provode mnogo vremena. Osim „učenja" djeca su i kreativna te izrađuju razne stvari za igru. 

 

NOVI KUTIĆI I RAZNE AKTIVNOSTI

Na početku pedagoške godine odgajatelji su obojili sve ormariće i osmislili nove i zanimljive kutiće u kojima djeca provode mnogo vremena prema interesima. U suradnji s HDZ-om i HSS-om dobili smo ogradicu za jaslice te djeca mogu u svako vrijeme boraviti na zraku bez straha od opasnih stepenica.

prelaz 3

Stranica 1 od 4

© 2018 Općina Novigrad Podravski. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg